Elektromechanica (TSO)

Elektromechanica

 

2e graad elektromechanica

Heb je een grote interesse in fysica en wiskunde? Ben je gefascineerd door mechanische principes achter en elektrische netwerken van machines? Dan past jouw profiel bij de studierichting elektromechanica.

Je krijgt een stevige algemene basisvorming en combineert deze met de voornamelijk theoretische onderdelen van mechanica en elektriciteit.

Je analyseert elektrische kringen, leert de basiswetten van de elektriciteit toepassen en gebruikt deze kennis om installaties te ontwerpen.
Je wiskundige basis heb je nodig om de analyses te maken en elementaire berekeningen uit te voeren.

Je leert ook verschillende materialen en machnies kennen die je helpen om de constructies die je ontwerpt te verwezenlijken. Je leert over krachten, bewegingen, overbrengingen, … Je leest en tekent schema’s om ontwerpen te kunnen realiseren.

 

3e  graad elektromechanica

Je bent gefascineerd door de werking van grote machines? Je wil deze machines graag met een computer besturen? Je wil theoretische modellen kunnen uitwerken? Dan past jouw profiel bij de studierichting 3e graad elektromechanica.

Je bereidt je voor op een verdere (leer)loopbaan in hoger onderwijs, maar kan na het behalen van je diploma ook meteen aan de slag in het arbeidsveld.

Ook in de 3e graad blijft wiskunde de basis die je nodig hebt om met de elektrische en mechanische processen/modellen aan de slag te gaan.
Je werkt rond zonne-energie en leert over motoren en generatoren. Je leert processen automatiseren, PLC-sturingen programmeren en met computer gestuurde machines zoals een CNC machine werken.

Tijdens de stage kom je in contact met de bedrijfswereld zodat je een beter beeld krijgt van wat jij deze sector kan bieden.

Vakken / Klassen3e4e5e6e
Levensbeschouwing 2 2 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2 2 2
Wiskunde 4 4 4 4
Nederlands 4 4 3 3
Frans 2 2 2 2
Engels 2 2 2 2
Geschiedenis 1 1 1 1
Aardrijkskunde 1 1 1 1
  3e 4e5e 6e 
Chemie 1 1 - -
Fysica 1 1 - -
PV/TV Elektromechanica / Mechanica / Elektriciteit / Elektronica  12 12  17 17
Totaal aantal lesuren32323434