Toerisme (TSO)

Toerisme (vanaf schooljaar 2021-2022)

 

   2e graad toerisme

Ben je een vlotte en gedreven persoon met aanleg voor talen? Ben je een teamplayer met interesse in cultuur, natuur en menselijke contacten? Ben je een enthousiasteling die zelf de wereld wil leren kennen? Ben je eerder extravert en sterk in communicatie? Vind je administratieve nauwkeurigheid en dienstverlening essentieel? Boeit de toeristische sector jou? Sta je open voor andere culturen?
Dan past jouw profiel bij de studierichting Toerisme.

Je bestudeert bestemmingen vanuit het standpunt van de reiziger op het vlak van transport, verblijf en aanvullende diensten. Je leert kaartlezen, dienstregelingen gebruiken en bezienswaardigheden opzoeken. Je leert zelfstandig alles afhandelen dat verband houdt met het informeren en adviseren van klanten en het verkopen en afhandelen van reizen op verzoek.

De praktische talenaanpak is erop gericht om klantgericht informatie en advies in verschillende talen –Nederlands, Frans, Engels en Duits- te kunnen verstrekken. De nadruk ligt hierbij op het kunnen ‘vertalen’ van de toeristische kennis naar de specifieke klant. Informatie opzoeken en selecteren, een reis samenstellen en administratief afhandelen, klachten opvangen en afhandelen, onthaal- en verkoopgesprekken voeren, spelen hierin een voorname rol.

Je leert actief in de levensechte context van een Toerismelokaal dat ingericht is als reisbureau, of in een computerklas of op het terrein, workshops en praktijkoefeningen.

 

   3e graad toerisme

In de 3e graad leer je zelfstandig alles afhandelen dat verband houdt met het informeren en adviseren van klanten, en het verkopen en afhandelen van reizen op verzoek. Informatie opzoeken en selecteren, een reis samenstellen en administratief afhandelen, klachten opvangen en afhandelen, onthaal en verkoopgesprekken voeren, spelen hierin een voorname rol. De praktische talenaanpak is erop gericht om klantgericht informatie en advies in verschillende talen –Nederlands, Frans, Engels en Duits- te kunnen verstrekken. De nadruk ligt hierbij op het kunnen ‘vertalen’ van de toeristische kennis naar de specifieke klant.

Je trekt voor het eerst naar de werkvloer. Je proeft tijdens een aantal TIA-dagen (toerisme in actie) van verschillende jobs binnen de sector, in een reisbureau, een toeristische dienst, een hotel, enz. Spannend! We ruilen hiervoor onze traditionele lessen in voor uitdagende opdrachten die volledig afgestemd zijn op toerisme.

Onder andere het hotel Keizershof is één van de partners! Gastsprekers, bezoek aan steden en musea, een GWP naar het buitenland… het staat allemaal op het programma.