Restaurant - Keuken (BSO)

Waarom kiezen voor Hotelschool Aalst?

De horeca heeft mensen nodig die flexibel en goed opgeleid zijn. Je komt terecht in een boeiende sector waarin het aangenaam werken is. Bovendien maak je snel vrienden in deze wondere wereld van spijs en drank. In onze hotelschool leer je een beroep met een brede waaier aan toekomstperspectieven.
 
In Restaurant en Keuken (BSO) worden de leerlingen opgeleid tot gemotiveerde, jonge mensen die geinteresseerd zijn in een bijzonder afwisselende en creatieve job. De kans op werkgelegenheid in deze sector is optimaal. Met twee dagen praktijk per week worden de leerlingen professioneel voorbereid om mee te kunnen werken in de beste restaurants. De praktijkopleidingwordt gegeven in een realistische leeromgeving waar gewerkt wordt voor klanten. In de derde graad wordt de praktijk afgetoetst in een stagebedrijf. Op die manier kunnen de leerlingen ten volle genieten van het beroep.
 
Het 7de "Specialiteitenrestaurant" (1) betekent een overgang tussen het secundair onderwijs en het beroepsleven. Leerlingen die voor specialiteitenrestaurant kiezen, willen verder in de klasserestaurants de haute cuisine beoefenen. In het 7de specialisatiejaar komen de totaliteit en de dynamiek van het beroep tijdens de stage verder tot ontplooiing. Een stageplaats krijgt de leerling in functie van de mogelijkheden, ambities en verplaatsingsmogelijkheden.

Het 7de "Gemeenschapsrestauratie" (2) betekent een overgang tussen het secundair onderwijs en het beroepsleven. Leerlingen, die kiezen voor gemeenschapsrestauratie, leren de vaardigheden die nodig zijn om voor grote groepen maaltijden te organiseren. De praktijk wordt wordt volledig ingericht in een beroepsgerichte omgeving.

Vakken / Klassen3e4e5e6e7e (1)
7e (2)
Levensbeschouwing 2 2 2 2 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2 2 2 2 2
Project Algemene Vakken 6 6 4 4 6 6
Frans 2 2 2 2 2 2
  3e 4e5e 6e 7e (1)7e (2)
Engels - - 2 2 - -
Hotel technisch vak 4 4 4 4 6 6
Praktijk hotel 18 18 14 12 10 4
Stage hotel - - 2 4 4 10
Totaal aantal lesuren343432323232