Slagerij (BSO)

Waarom kiezen voor Slagerijschool Aalst?

Je onderzoekt op een experimentele manier de bouw en de structuur van de verschillende slachtdieren en welke vleeswarenbereidingen ervan worden bereid. Je krijgt ook een initiatie in kooktechnieken.
Hygiënisch werken is verankerd in een attitude. Je leert eveneens het spel van de markteconomie aan (o.m. aankopen, verkopen, prijsberekening, opmaken van bestellingen).
Tijdens de stage kunnen zij hun schoolse opleiding toetsen aan de realiteit en doen zij hun eerste werkervaring op.

7de specialisatiejaar: Slagerij - Fijnkosttraiteur

Aan alle leerlingen die het 6de jaar BSO "Slagerij-Verkoopklare gerechten" of de studierichting "Hotel" hebben doorlopen, raden wij dit specialisatiejaar met klem aan. Zoals de naam het zelf al laat uischijnen, is specialisatie broodnodig om een mooie en volwaardige toekomst te hebben als slager of traiteur. De leerlingen zullen zich specialiseren in het maken buffetten(in al zijn vormen) en in het samenstellen en bereiden van culinaire gerechten. Tijdens de opleiding gaan we er steeds van uit dat de klant alle maaltijden die hij aankoopt op een eenvoudige manier moet kunnen opwarmen en serveren. Om aan de vraag van de markt nog beter de beantwoorden, wordt er gestreefd naar totaalpakketten, van aperitief tot dessert. De leerlingen hebben iedere week één dag stage. Tijdens deze stage kunnen zij hun schoolse opleiding toetsen aan de realiteit en doen zij hun eerste werkervaring op.

Vakken / Klassen3e4e5e6e7e
Levensbeschouwing 2 2 2 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2 2 2 2
Project Algemene Vakken 6 6 4 4 6
Frans 2 2 2 2 2
  3e 4e5e 6e 7e
Plastische opvoeding - - 1 1 -
Slagerij technisch vak 4 4 6 6 4
Praktijk slagerij/traiteur 18 18 14 12 8
Stage slagerij/traiteur - - 2 4 8
Totaal aantal lesuren3434333332